christian@aksdal.no © 2000
Carlsen på Taket as, ble etablert i 1912 som Carl August Carlsen.
Den gang hold vi til i Vågsbunnen. Vi flyttet til Skuteviksboder i 1988. Her holdt vi til i egen, fredet, sjøbod fra slutten av 1600 tallet. Vi restaurerte selv sjøboden i tiden 1983 til 1990.
Da sjøboden brant ned 7/9-08, etablerte vi oss i Bøkkergaten,like ved. Se kart
Firma drives i dag av tredje generasjon, Carl Aug. Carlsen. Carlsen på Taket er en bedrift som har eksistert i snart 100 år.
Startet i Skostredet i 1906 alltid stor på utvendig vedlikehold med stabil arbeidsstyrke. Mange svenner av faget har gått sin læretid hos Carlsen gjennom årene og blitt gode fagarbeidere.

Produserte Caesar varmtvannsberedere i mange år og var de første på markedet med elektriske kjøkkenbeholdere. Faget kjøkken beslag i rustfritt stål etter mål til hundrevis av husstander før 1940.
Har bekledd mange av byens større bygninger med kobbertekkete tak.

Tusenvis av m2 taksten og skifer er tekket med gode fagfolk av oss.
Mange referanser rundt hele Vestlandet gjør att vi gjennom hundre år har vært og er lednende i bransjen og det er vi stolt av. Vår tilstedeværelse i skostredet var en glede frem til byens politikere gjorde strøket ubrukelig.
Vi flyttet til vår egen bod i Skuteviksboder 12 hvor vi i dag fungerer perfekt.

Verksted med heiser og stillaser gjør oss til en moderne bedrift med tidsmessig utstyr.
Skuteviksboder 12 har vi selv restaurert og er eier av byens eldsteog fineste sjøhus. Vi tror også att slike bedrifter som Carlsen på Taket vil det være behov for også de neste 100 år og ser lyst på fremtiden.

Bedriften er i dag tilsluttet N.H.O. gjennom B.N.L.
Lokalt er vi medlem av Bergen Taktekkerlaug. Carlsen på Taket A/S er en ren håndverksbedrift.
Vi driver foruten Carl August Carlsen A/S og Carlsen Eiendom som rene eiendoms Selskap.